blogpost

Duurzaam
drukwerk.

blogpost

Duurzaam drukwerk.

Contrast is zich bewust van duurzaamheid. Om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden hechten wij enorm veel belang aan duurzaam drukwerk. Dit weerspiegelt zich in de papierkeuzes die wij maken, de inkten die wij gebruiken en de drukkerijen waarmee wij samenwerken.

Het kan ecologisch.

Wij geloven dat papier met een ecologisch verantwoorde herkomst voortaan de standaard is, en niet langer het alternatief. Daarom opteren we keer op keer voor duurzame alternatieven. Of je nu een mat visitekaartje wil, of een super glanzende folder, het kan ecologisch verantwoord.

Zo maakten wij de keuze om voor vakantiewoning De Veldhoek de ‘Munken Pure Rough als huisstijlpapier te gebruiken. Het papier is geproduceerd in Munkedal, in één van de meest ecologisch verantwoorde papierfabrieken. De fabriek heeft één van de laagste waterconsumpties in de industrie. Een merendeel van het water wordt gezuiverd en teruggegeven aan de natuur.

Dit designpapier is geschikt voor een brede waaier aan hoogwaardig en fijn geprinte communicatie. Van luxe fotoprojecten tot magazines, boeken en volledige huisstijlen. Het is tevens ook één van de favoriete papiersoorten van contrast.

Het huisstijlpapier van Vakantiewoning De Veldhoek is enorm duurzaam en ecologisch verantwoord.

"Ecologisch verantwoorde herkomst is voortaan de standaard en niet langer het alternatief."

Meer dan papier.

Kan een kartonnen bordje net zo goed gebruikt worden als het plastic alternatief voor jouw project? Dan bevelen we je het graag aan. Er komen ook steeds meer pvc-vrije drukdragers op de markt die nog mooier en scherper uitprinten dan hun niet-recycleerbare voorgangers.

Niet enkel onze papieren maar ook de plaat- en bannermaterialen en large format-producten worden doordacht gekozen. Vaak zijn de duurzame alternatieven ook hier van superieure kwaliteit. We gaan actief op zoek naar beprintbare materialen die onze planeet zo min mogelijk belasten zonder in te boeten aan kwaliteit en de mogelijkheid om creatief te zijn met materialen.

Zowel bij papier als bij andere ondergronden gebruiken onze drukkerijen steeds inkten die 
VOC-vrij zijn en Greenguard Gold gecertifieerd zijn. Onze drukkerijen maken ook gebruik van ecologisch verantwoorde platen en vormen om het drukbeeld over te brengen. 

Hiernaast denken wij ook na wanneer wij een ontwerp maken. Zo heeft het formaat van een flyer of brochure vaak een impact op de hoeveelheid restpapier die een drukvel krijgt. Hoe logischer de formaten worden gekozen, hoe minder papier er effectief als rest over blijft. 

Een stijlvolle uitnodiging op ecologisch verantwoord papier.
Folder voor NeurocentrumWest op 100% gerecycleerd papier.

Bedankt om dit artikel te lezen! Zin in meer leesvoer? ontdek tal van andere artikels op onze blog.

Meer
artikels.

Viva Magenta

Beschreven als “dapper en onbevreesd” is Viva Magenta verkozen tot het kleur van 2023.

Very Nike, how much?

Wat is de waarde van een logo? Het verhaal achter één van de meest iconische logo’s ter wereld.

let's get in touch

Geef ons een seintje en wie weet drukken wij binnenkort duurzaam drukwerk voor uw merk.

webdesign door contrast communicatie