blogpost

Uw onderneming op instagram.

blogpost

9 tips voor uw Instagram bedrijfsprofiel.

Instagram inzetten voor je bedrijf, bijna niets is effectiever om snel naambekendheid te genereren. Met dit artikel hopen wij U als ondernemer te verrijken met manieren om uw bedrijf online meer visibiliteit te geven door het gebruik van Instagram. U kan meteen aan de slag met onze negen praktische en doeltreffende tips.

01. Maak een bedrijsprofiel aan.

Onze eerste Instagram tip klinkt misschien raar, maar is zeker niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je een nieuw bedrijfsprofiel aanmaakt of uw persoonlijk profiel overschakelt naar een bedrijfsprofiel. Met een bedrijfsprofiel krijg je meer inzicht in diverse handige statistieken, kun je aanvullende contactgegevens publiceren die potentiële klanten kunnen helpen om met je product of bedrijf in contact te komen en kun je op ieder gewenst moment gaan adverteren.

02. Vul je profiel volledig in.

Uiteraard is het van belang om je bedrijfsnaam te vermelden, maar het is minstens even belangrijk om de omschrijving (bio) goed in te vullen. Dit is namelijk de manier om jouw bedrijf te pitchen aan (potentiële) klanten. Zorg voor een goede, werkende link naar jouw website, zodat bezoekers van je Instagram profiel meteen je bedrijfswebsite kunnen bekijken. Verwerk ook de juiste zoekwoorden in de omschrijving op je Instagram profiel. Dit zorgt er niet alleen voor dat je beter vindbaar wordt in Instagram zelf, maar ook buiten het platform. Zorg ook voor een simpele en duidelijke omschrijving van uw bedrijf, product of dienst. Zo maak je het de lezer gemakkelijk om uw bedrijf te leren kennen.

03. Wees actief.

Een enorm belangrijke Instagram tip, niet alleen voor bedrijven maar ook voor persoonlijke profielen: wees actief en bij gevolg dus zichtbaar! Je kan ervan uitgaan dat bij iedere post of story die je plaatst een deel van je volgers uw boodschap, product en bedrijfsnaam ziet. Bovendien zijn er nog veel meer voordelen. Instagram heeft een algoritme die bepaalt hoe vaak jouw berichten worden vertoond. Eén van de factoren die dit beïnvloedt is uw meest recente post of story en de interactie die jouw doelgroep heeft met jouw publicaties. Wanneer je regelmatig berichten post, zal Instagram deze ook vaker gaan vertonen bij uw volgers

Zorg er wel voor dat uw posts relevant blijven voor wat je met het profiel wil bereiken. Om ervoor te zorgen dat je niet vergeet regelmatig en relevant te posten kan je gebruik maken van een Social media planning. Hierin verwerk je welke publicaties je op welke momenten wil gaan plaatsen. Hulp nodig om deze planning op te maken? Contacteer ons vrijblijvend, wij helpen je héél graag verder.

04. Wees betrokken.

Naast het actief bijhouden van je account is het belangrijk om betrokkenheid en persoonlijkheid uit te stralen naar je volgers. Reageer niet alleen op reacties op jouw posts, maar ook actief op posts van partners en (potentiële) klanten. Zorg er daarom voor dat je zo veel mogelijk partners en klanten volgt. Op deze manier bouw je een eigen community op en zal men je als persoonlijk en echt gaan beschouwen.

Een andere Instagram tip om betrokkenheid te creëren onder volgers of klanten is door regelmatig een kijkje achter de schermen te geven via jouw Instagram account. Een ‘behind the scenes’ als het ware. Laat zien hoe jouw bedrijf eruitziet, wat je dagelijks bezig houdt en wat de waarden van uw bedrijf zijn.  Zo krijgen (potentiële) klanten een goed beeld over uw onderneming.

"Stel alles in het werk om uw volgers een goed beeld te geven over het reilen en zeilen van uw onderneming."

05. Visueel sterk.

Het oog wil ook wat, en zeker op platformen zoals Instagram. Aangezien het platform hoofdzakelijk draait om het posten van foto’s en videos, is het belangrijk dat deze een goed beeld van jouw bedrijf of product vormen. Zorg er daarom voor dat je aantrekkelijk beeldmateriaal gebruikt in je Instagram posts.

Een groot voordeel aan Instagram is het grote aantal filters dat beschikbaar is en de mogelijkheid om foto’s wat te bewerken naar lichtinval of helderheid toe. Hierdoor kun je in een handomdraai doorsnee beeldmateriaal bewerken om het visueel wat aantrekkelijker te maken. Eén gouden regel: overdrijf niet. Teveel filters, tekst, emoji’s en andere clutter kunnen uw posts behoorlijk verpesten.

Een andere goede Instagram tip is om ook de complete uitstraling van jouw feed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat alle foto’s die je plaatst een consistent geheel vormen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van hetzelfde Instagram filter bij al je foto’s, of door foto’s te plaatsen die op elkaar aansluiten als een soort puzzel. 

Wil je echt gaan knallen met uw Instagram posts, story’s en feed? Contacteer ons vrijblijvend. Wij maken op maat gemaakte templates voor uw publicaties die je helpen om de juiste uitstraling te hebben op Instagram.

06. De juist omschrijving.

Instagram staat naast de aantrekkelijke beelden ook bekend om de vele hashtags en de vlot leesbare teksten bij een post. Met een hashtag geef je kort aan waar jouw post over gaat. Deze linkt je meteen ook aan de juiste categorieën en doelgroepen. Instagram gebruikers botsen ook op uw posts wanneer zij specifiek zoeken op bepaalde hashtags. Wees specifiek, relevant en beschrijvend in je hashtags.

Aangezien hashtags je Instagram berichten een wat rommelige uitstraling kunnen geven, is het aangeraden om niet te veel hashtags in je berichten zelf te zetten. Ook kan je een eigen hashtag in het leven gaan roepen. Zo zijn ongeveer 70% van alle hashtags op Instagram in het leven geroepen door bedrijven. 

Naast de hashtags is er natuurlijk ook de omschrijving van je post. Schrijf een korte en treffende tekst die meer duidelijkheid schept over de post. Zoek je nog een partner die met plezier de juiste teksten voor je schrijft en onderzoekt welke hashtags voor uw onderneming in aanmerking komen? Contacteer ons vrijblijvend en wie weet helpen wij je  binnenkort verder.

07. Wees actueel.

Niet alleen een tip voor Instagram, maar ook voor andere social media kanalen: haak in op de actualiteit. Wanneer je post actueel is dan is de kans groter dat je meer interactie krijgt.

Hierdoor vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf onder een grotere groep Instagram gebruikers. Bovendien zorgt het ervoor dat gebruikers jouw bedrijf als sociaal gaan aanzien. Actuele publicaties leiden dus tot sympathie.

Zorg er natuurlijk voor dat het thema van de actuele post gelinkt is aan uw onderneming. Dit opent vaak een gesprek tussen klanten, partners en volgers in het algemeen.

08. Maak gebruik van stories.

Een manier om je bedrijf extra in de kijker te zetten is via Instagram Stories, ook wel ‘verhalen’ genoemd. Via je verhaal kun je een foto of korte video (max. 10 seconden) met je volgers delen die na 24 uur weer verdwijnt.

Posts plaatsen in je verhaal is een luchtige manier om nieuws met je volgers te delen. Volgers weten dat een post na 24 uur verdwijnt. Hierdoor krijg je een extra motivatie om deze te bekijken: je creëert hiermee dus een ‘Fear of missing out’ moment waarbij volgers uw bericht niet meer kunnen zien wanneer ze te laat zijn.

Een bijkomend voordeel van Instagram Stories is dat je precies kunt zien welke personen je bericht hebben bekeken. Dit blijkt enorm interessant te zijn voor de verdere opvolging bij uw marketing strategie en het bepalen van je doelgroep.

Stories vragen ook niet naar de ‘picture perfect’ stijl van uw algemene posts en feed. Dit zorgt ervoor dat stories vaak spontaan kunnen worden geplaatst. Door het feit dat ze verdwijnen hebben ze ook geen grote impact po de algemene ‘look & feel’ van uw bedrijfspagina.

09. Gebruik highlights.

Op Instagram krijgen gebruikers de mogelijkheid om highlights toe te voegen aan hun pagina. Deze highlights kunnen uw bedrijf helpen om stories te publiceren in een duidelijk stramien per thema. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun waaier aan diensten en producten gaan opdelen in deze highlights. 

Wanneer je een story plaatst via Instagram verdwijnt deze na 24 uur. Als je het verhaal graag zichtbaar houdt voor uw volgers kan je deze gaan linken aan de juiste highlight. Op deze manier gaat de boodschap niet verloren. Volgers kunnen de highlights bekijken en krijgen zo de stories te zien die aan deze highlight gekoppeld zijn. Een leuke manier om referenties of producten aan de man te brengen. 

Highlights krijgen een eigen titel en kunnen een visual bevatten. Deze visuals zijn idealiter gekoppeld aan de inhoud van de highlight. In de afbeelding kan je een voorbeeld vinden van een aantal op maat gemaakte highlights voor Bloemenwinkel ‘l Aturel in Izegem. 

Bedankt om dit artikel te lezen! Zin in meer leesvoer? ontdek tal van andere artikels op onze blog.

Meer
artikels.

Logo's uit de doeken.

Ontdek de verhalen achter een aantal van de bekendste logo’s ter wereld.

Viva Magenta.

Ontdek het kleur van het jaar 2023, zorgvuldig uitgekozen door de experts van het Pantone Color Institute.

let's get in touch

Geef ons een seintje en wie weet zorgen wij binnenkort voor meer volgers op uw sociale media.

webdesign door contrast communicatie