blogpost

Viva
magenta.

blogpost

Het kleur van 2023.

Elk jaar in december wacht de creatieve gemeenschap vol spanning op de aankondiging van het kleur van het jaar door het Pantone Color Institute. Welk kleur zullen de kleurenexperts dit jaar uitkiezen om de komende 12 maanden te beschrijven? Een kleur die de constant veranderende grafische en creatieve wereld weerspiegelt. Hoewel er altijd voor en tegenstanders zijn, blijft dit event één van de meest populaire momenten in de kleurenwereld van grafisch ontwerpers, modefanaten en creatieve zielen wereldwijd.

Viva magenta.

Voor 2023 is de Pantone-kleur van het jaar PANTONE 18-1750 oftewel ‘Viva Magenta’. Beschreven als “dapper en onbevreesd”, is het een vurige maar niet-agressieve tint die hoopt om optimisme en vreugde uit te stralen. Het zit tussen warme en koele tinten in, waardoor het een hybride kleurkeuze is voor ontwerpers.

Zoals Pantone het omschrijft: “Powerful and empowering, it is an animated red that encourages experimentation and self-expression without restraint. Audacious, witty, and inclusive of all, Viva Magenta welcomes anyone and everyone with the same rebellious spirit.”

"Beschreven als "dapper en onbevreesd", is het een vurige maar niet-agressieve tint die hoopt om optimisme en vreugde uit te stralen"

Het kleurenpalet voor Viva Magenta.

Kleurrijk inspireren.

Zoals ieder jaar kijkt Pantone naar onze collectieve stemming om de keuze voor het kleur van het jaar te bepalen, de veranderende tijden en waar we naartoe moeten streven. De afgelopen jaren waren in veel opzichten transformerend in termen van het zelfgevoel van mensen en de manier waarop over welzijn, prioriteiten en identiteit wordt nagedacht. Pantone hoopt met dit kleur allen die creatief bezig zijn te inspireren om het kleur creatief en positief te gaan inzetten.

Bedankt om dit artikel te lezen! Zin in meer leesvoer? ontdek tal van andere artikels op onze blog.

Meer
artikels.

Logo's uit de doeken.

Het verhaal achter een aantal van de meest iconische logo’s ter wereld.

Instagram voor bedrijven.

9 tips voor ondernemers die hun bedrijfspagina op Instagram een boost willen geven.

let's get in touch

Geef ons een seintje en wie weet ontwikkelen wij binnenkort een smakelijke branding voor uw merk.

webdesign door contrast communicatie